اعتماد به نفس با عزت نفس و تاب آوری مرتبط است
اعتماد به نفس با عزت نفس و تاب آوری مرتبط است
فهرست عناوین
اعتماد به نفس در پیش نوجوانان و نوجوانان به تاب آوری می انجامد
کارگروه مترجمین رسانه تاب آوری ایران
نکات کلیدی در این مطلب:
اعتماد به نفس با عزت نفس و تاب آوری مرتبط است: اعتماد به نفس این باور است که شما موفق خواهید شد. اعتماد به نفس با عزت نفس و تاب آوری مرتبط است.
اعتماد به نفس به نوجوانان کمک می کند تا تصمیمات ایمن و آگاهانه بگیرند و از افراد و موقعیت های ناامن دوری کنند.
شما می توانید با تمرکز بر تلاش و تشویق پیش نوجوانان و نوجوانان موارد جدید اعتماد به نفس را امتجان و ایجاد کنید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
اعتماد به نفس در پیش از نوجوانی و نوجوانی
چرا ایجاد اعتماد به نفس برای پیش نوجوانان و نوجوانان مهم است
چگونه در پیش نوجوانان و نوجوانان اعتماد به نفس ایجاد کنیم؟
کمک گرفتن برای اعتماد به نفس نوجوانان
اعتماد به نفس در پیش نوجوانی و نوجوانی
اعتماد به نفس این باور است که شما موفق خواهید شد یا اینکه در یک موقعیت خاص انتخاب درستی کرده اید.
اعتماد به نفس مربوط می شود به:
عزت نفس، یعنی احساس خوبی نسبت به خود و احساس خودارزشمندی داشته باشید.
تاب آوری، که قادر به پس زدن تجربیات دشوار و کنار آمدن در موقعیت های سخت یا استرس زا است.
شفقت به خود یعنی مهربانی با خود، زمانی که همه چیز آنطور که انتظار داشتید یا برنامه ریزی کرده اید پیش نمی رود.
اگر فرزند شما نسبت به خودش احساس خوبی دارد و همچنین میداند که میتواند در مواقعی که همه چیز سخت است یا درست پیش نمیرود، کنار بیاید، احتمالاً اعتماد به نفس بیشتری برای امتحان کردن موارد جدید و مقابله با موقعیتهای دشوار خواهد داشت. این یک چرخه مثبت است.
چرا ایجاد اعتماد به نفس برای پیش نوجوانان و نوجوانان مهم است؟
اعتماد به نفس به نوجوانان کمک می کند تا احساس کنند می توانند تصمیمات ایمن و آگاهانه بگیرند و از افراد و موقعیت هایی که برای آنها مناسب نیست دوری کنند.
اگر کودک شما اعتماد به نفس داشته باشد، به احتمال زیاد قاطع، مثبت، درگیر، مشتاق و پایدار است.
نوجوانانی که اعتماد به نفس پایینی دارند کمتر به فعالیتهای گروهی ملحق میشوند، بیشتر در کلاس کناره گیری میکنند و ممکن است تمایل بیشتری به تسلیم شدن در برابر نفوذ همسالان داشته باشند.
هنگامی که یک پیش نوجوان اعتماد به نفس ندارد، ممکن است انتظار داشته باشد در کارهایی که تلاش می کند شکست بخورد، یا ممکن است زمانی که همه چیز دشوار می شود، آنقدر تلاش نکند.
به عنوان مثال، یک پیش نوجوانِ با اعتماد به نفس که مشکلات عاطفی دارد ممکن است برای مدتی ناراحت شود. اما ممکن است بر اساس برخورداری از اعتماد به نفس بالا متوجه شود که می تواند از غم و اندوهی که احساس می کند رهایی یابد و مانند سایر دوستان و خانواده بر جنبه های مثبت زندگی خود تمرکز کند.
کودکی که اعتماد به نفس کمتری دارد ممکن است بیشتر ناراحت شود یا احساس کند که مشکلات همه تقصیر دیگران است. این موضوع می تواند بر عزت نفس وی تأثیر بگذارد و احساس کند دیگران ارزش دوستی را ندارند.
چگونه در پیش نوجوانان و نوجوانان اعتماد به نفس ایجاد کنیم؟
در اینجا چند نکته برای ایجاد اعتماد به نفس در فرزندتان آورده شده است.
عملی باشید
به دنبال کارهای عملی و مثبتی باشید که فرزندتان می تواند برای ایجاد مهارت، دستیابی به اهداف و تجربه موفقیت آمیز انجام دهد. دادن یک استراتژی روشن به فرزندتان برای افزایش شانس موفقیت، راهی عالی برای انجام این کار است.
به فرزندتان فرصت بدهید تا موارد جدید را امتحان کند
وقتی فرزند شما موارد مختلف زیادی را امتحان می کند، متوجه می شود که در چه فعالیتی خوب است و از چه مواردی لذت می برد. فرزند شما همچنین یاد خواهد گرفت که اکثر مردم در برخی کارها خوب عمل می کنند و در برخی دیگر نه چندان خوب، و این خوب است.
فرزندتان را تشویق کنید که به تلاش خود ادامه دهد
اگر فرزندتان در کاری شکست خورد، به او کمک کنید تا بفهمد که همه اشتباه می کنند. اگر اولین باری که تلاش می کنند نتوانند کاری را انجام دهند اشکالی ندارد، زیرا می توانند با تمرین پیشرفت کنند. همچنین میتوانید فرزندتان را تشویق کنید که با خودش مهربان باشد – برای مثال، اگر فرزندتان از نحوه بازیاش در یک بازی نتبال ناراضی است، میتواند به خودش چیزهای محبت آمیزی بگوید، مثلاً «خوب نشد، اما من میروم». برای ادامه تلاش بیشتری خواهم کرد.
اعتماد به نفس در توانایی خود را الگو کنید
وقتی پای اعتماد به نفس به میان می آید، می توانید الگو باشید. به عنوان مثال، می توانید با فرزندتان در مورد کارهایی که قرار است انجام دهید و برایتان اهمیت دارید که در آن کار موفق شوید صحبت کنید. به عنوان مثال، ممکن است در مورد اینکه چگونه از ارائه یک سخنرانی در محل کار خود احساس نگرانی می کنید صحبت کنید. شما می توانید به فرزندتان بگویید که در حال تمرین ارائه در خانه هستید تا در آن روز به خوبی آماده و با اعتماد به نفس باشید.
فرزندتان را تشویق کنید تا با اعتماد به نفس رفتار کند
رفتار با اعتماد به نفس می تواند به کودک شما کمک کند تا احساس اعتماد به نفس داشته باشد. می توانید به فرزندتان آموزش دهید که با دیگران تماس چشمی برقرار کند، لبخند بزند، طوری لباس بپوشد که خوب جلوه کند و به وضعیت بدنش فکر کند. همچنین میتوانید فرزندتان را تشویق کنید تا کاری را که دوست دارد انجام دهد، از موقعیتهایی که میداند خوب نیستند دور شود و سعی کنید روی کارهایی که نمیتواند انجام دهد تمرکز نکنید.
مهارت های اجتماعی را تمرین کنید
اگر فرزند شما در موقعیت های اجتماعی احساس اضطراب می کند، ممکن است به راهنمایی شما نیاز داشته باشد. برای مثال، نشان دادن علاقه به فعالیت های دیگران و شرکت در گفتگوها می تواند به ایجاد اعتماد به نفس کمک کند.
تلاش های فرزندتان را تحسین کنید
اگر امتحان، مصاحبه یا بازی آنطور که فرزندتان انتظار داشت نتیجه نمیدهد، سعی کنید بهجای نتیجه، بهخاطر تلاشهایی که برای انجام فعالیتها صورت داده است، او را تحسین کنید. همچنین میتوانید ایدههایی درباره کارهایی که دفعه بعد میتوانند متفاوت انجام دهند، پیشنهاد کنید.